Thursday, 4 September 2014
05:33 0

GEMPAR! Pelajar Bertudung Labuh Miliki Twitter Penuh Gambar Terlampau


Kisah ini sememangnya menggemparkan ramai orang di laman sosial Twitter. Pemeriksaan di satu akaun Twitter mendapati gadis ini bukan sahaja kerap memuat naik gambar b0gelnya tetapi tidak segan silu berkongsi gambarnya bersama rakan-rakan kolej. Tak pastilah samada akaun fake ataupun real tapi nampaknya seperti ini merupakan akaun yang betul.

Jangan terkejut, gadis ini dipercayai menuntut di sebuah institusi keagamaan dan memakai tudung labuh siap berjubah dalam kehidupan seharian! Nauzubillah. Mohon Jauh la daripada perkara seperti ini.Apa yang menyedihkan ada antara gambar gadis ini telah dikongsikan di laman sosial hingga menjadi bahan ketawa orang bukan Islam. Perkara seperti ini perlu dipandang serius dan tidak boleh dibiarkan begitu sahaja.

Sudah tentu kita tidak boleh menyalahkan mereka apabila penganut Islam seperti remaja ini sendiri telah membuka ruang untuk agamanya dihina. Kerapkanlah untuk berpesan kepada rakan-rakan kita serta janganlah kita tersilap langkah dalam pilihan jalan hidup kita.


0 comments:

Post a Comment