Thursday, 21 August 2014
17:26 0

MESTI TENGOK! Gadis ini Dikecam Orang Ramai Kerana Gambar Ini....


Pada zaman yang serba canggih ini terdapat banyak gadjet-gadjet serta aplikasi yang boleh menyambungkan kita dengan semua orang di seluruh dunia. Hal ini juga menyebabkan sesuatu berita cepat untuk menjadi viral dan trending di dalam hidup kita.

Soal bergambar pun ada hadnya. Lagilah kalau nak muat naik dalam laman sosial. Ini kerana bimbang gambar berkenaan akan disalahgunakan oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. Begitu juga yang berlaku kepada seorang gadis ini yang mana ramai orang telah menghentamnya.

Gara-gara memuatnaik gambar yang boleh menimbulkan salah faham, seorang gadis (nama tidak perlu disiarkan) menjadi mangsa fitnah. Beliau dikatakan sahaja bergurau mengambil gambar sebegini namun telah menjadi viral di laman sosial yang mengatakan beliau telah berpaling daripada Islam.Gambar ini dipercayai disebarkan oleh rakannya sendiri yang mencuri gambar ini. Janganlah kita bermain-main dengan agama sendiri mahupun agama orang lain kelak ia akan menimbulkan kemarahan kepada semua pihak.

0 comments:

Post a Comment